kurang lebih 1 kg ubi gentang umbas ia pemesai
200 gr bacon cubes
1 reblochon (mesti ngena cheese/keju tu, berasal ari menua Savoie, SE of France)
bawang putih (ngambi bau aja, enda mayuh)
1/2 glas white wine
1/2 glas ai amat
Oven mesti diangat ke dulu, kurang lebih 15 mins dulu ba suhu pengangat 220°C.
1 kg ubi gentang
Udah di punsi serta di basu.
Disirap umbas ia penebal.
Tutuk alus bawang putih lalu palit ke ba seluruh pinggai tu.
Ubi ke udah di sirap tadi lau ditusun dalam pinggai.
Guring enda lama bacon cubes tang anang ngasuh ranggup.
Tuang bacon cubes ke udah di guring dalam pinggai diatas ubi gentang.
Keju reblochon ari Savoie.
Pemesai keju nya (anang kira pemau ia ga!).
Bagi dua dulu, udah nya baru nyirap umbas ia pemesai mega.
Udah semua tu tembu, baru nuang ke white wine enggau ai amat.
Udah pengelama 45 minit dalam oven, tauka ubi gentang udah lembut, baru tau madam ke api gas.
Minta ampun....tartiflette is usually accompany with green salade and drink with white wine.
Bon appetite!!
No comments:
Post a Comment